Aktivera eller inaktivera Google Workspace Studio för organisationen

Utgåvor som stöds för den här funktionen: Business Starter, Business Standard och Business Plus, Enterprise Standard och Enterprise Plus, Education Fundamentals, Education Standard, Teaching and Learning-tillägget och Education Plus. Tillägg som stöds för den här funktionen: Google AI Pro for Education.

Användare som har klassats som under 18 år kan inte använda AI-funktioner i Workspace Studio.

Som administratör styr du vem som får använda Google Workspace Studio. Personer som har Workspace Studio aktiverat kan skapa flöden för att automatisera uppgifter i flera Workspace-tjänster.

Om du inaktiverar Workspace Studio för någon kan hen fortfarande få meddelanden, kalenderinbjudningar och uppdateringar av delade filer som hen äger via någon annans flöde. Alla aktiva flöden som hen äger stoppas omedelbart och hen kan inte längre komma åt appen.

Styra vem som kan använda Workspace Studio i organisationen

Innan du börjar: Gör så här om tjänsten ska aktiveras eller inaktiveras enbart för vissa användare: Samla kontona i en organisationsenhet (om du vill ställa in olika åtkomst per avdelning) eller i en åtkomstgrupp (om du vill ställa in olika åtkomst för grupper av användare på olika avdelningar, eller inom en avdelning).
  1. Öppna menyn följt av Appar följt av Google Workspace följt av Workspace Studio i Googles administratörskonsol.

    Administratörsbehörigheten Tjänstinställningar krävs.

  2. Klicka på Tjänststatus.
  3. Om du vill aktivera eller inaktivera en tjänst för alla i organisationen klickar du på På för alla eller Av för alla och sedan på Spara.

  4. (Valfritt) Om du vill aktivera eller inaktivera en tjänst för en organisationsenhet:
    1. Välj organisationsenheten till vänster.
    2. Om du vill ändra tjänstens status väljer du På eller Av.
    3. Välj ett alternativ:
      • Om tjänstens status är inställd på Ärvd och du vill behålla den uppdaterade inställningen även om den överordnade inställningen ändras klickar du på Åsidosätt.
      • Om tjänstens status är Åsidosatt klickar du på Ärv för att återgå till samma inställning som dess överordnande, eller klickar du på Spara för att behålla den nya inställningen, även om den överordnade inställningen ändras.

        Läs mer om organisationsstrukturen.

  5. (Valfritt) Om du vill aktivera en tjänst för en grupp av användare inom en organisationsenhet eller i olika organisationsenheter väljer du en åtkomstgrupp. Mer information finns i Anpassa tjänståtkomst med åtkomstgrupper.
Det kan ta upp till 24 timmar att införa ändringar, men det går oftast snabbare. Läs mer