Migrera användare till hanterade konton

Innan Google Voice-tillägget för Google Workspace var tillgängligt kunde personer i USA registrera sig för Google Voice med sitt jobb- eller skolkonto. Du kan migrera dessa ohanterade konton till hanterade konton.

Obs! När du har migrerat en persons konto kan du inte återställa det till ett ohanterat konto.

Innan du börjar

  • Användarna kan inte använda sina Voice-nummer förrän du har konfigurerat dina Voice-platser. Mer information finns i Lägga till Voice-platser.
  • Du kan bara migrera konton för personer med en Voice-licens. Mer information finns i Tilldela Voice-licenser till användare.
  • Du kan inte kan migrera vissa typer av konton, exempelvis Google Fiber- eller Google Fi-konton.
  • Du kan bara migrera konton med ett nummer. Om du vill migrera ett konto med flera nummer måste användaren portera, överföra eller radera sina befintliga nummer tills de har ett kvar.

Migrera användarkonton

  1. I Googles administratörskonsol går du till menyn följt av Appar följt av Google Workspace följt av Google Voice.

    Kräver administratörsroll för Google Voice.

  2. Klicka på Användare.
    Ett fönster öppnas som visar användare med konton som måste migreras.
  3. Om du behöver lägga till din primära adress i USA klickar du på Öppna platser. Gå annars till steg 4.
    • Om du vill veta hur du lägger till adressen går du till Lägga till Voice-platser.
    • När du har lagt till din adress går du tillbaka till steg 2.
  4. Klicka på Migrera dessa användare.

Efter migreringen

När migreringen är klar:

  • De migrerade kontona visas på sidan Användare.
  • Användarna får ett e-postmeddelande om att deras Voice-nummer har migrerats till ett hanterat konto.
  • Användarna kan begära en återbetalning om de hade ett saldo på sitt konto.