För Workspace for Education-kunder gäller den här inställningen endast lanseringen av nya tilläggstjänster och inte när en förtursapp blir en tilläggstjänst.
När Google lägger till en ny tjänst eller tilläggstjänst i Googles administratörskonsol kan du aktivera tjänsten automatiskt för alla användare. Annars kan du låta nya tjänster initialt vara inaktiverade och sedan bestämma när de ska aktiveras för dina användare.
-
I Googles administratörskonsol går du till menyn
Konto
Kontoinställningar
Inställningar.
Administratörsbehörighet till Domäninställningar krävs.
- Klicka på Nya produkter i avsnittet Lanseringsinställningar.
- Välj ett alternativ:
- Slås på vid lansering: Alla användare får omedelbart åtkomst till nya produkter och tilläggstjänster. Obs! När tjänsten har aktiverats kan du aktivera eller inaktivera den för en organisationsenhet eller grupp av användare när som helst med inställningen Tjänststatus.
- Stängs av vid lansering: Användare kan endast använda nya produkter och tilläggstjänster om du aktiverar dem.
- Klicka på Spara längst ned.
Obs! Google Workspace Essentials-utgåvorna innehåller för närvarande inte alla Google Workspace-tjänster och det finns ingen garanti för att de har stöd för nya tjänster i framtiden. Läs mer om Google Workspace Essentials-utgåvorna.
När en förtursapp blir en tilläggstjänst
- Tjänsten aktiveras automatiskt för användare i något av följande fall:
- Inställningen för nya produkter är Slås på vid lansering (Administratörskonsol > Konto > Kontoinställningar > Inställningar).
- Tjänststatusen är inställd på På för alla (administratörskonsolen > Appar > Tilläggstjänster från Google > Förtursappar).
- Om appen ska inaktiveras automatiskt när den blir en tjänst måste både inställningen för nya produkter och tjänststatusen vara inaktiverade.
- När tjänsten har blivit en tilläggstjänst från Google kan du hantera åtkomsten via tjänstens statusinställning i administratörskonsolen.
Läs mer om förtursappar.