מחיקה או שחזור של תיקיית אחסון שיתופי והקבצים שבה עבור המשתמשים

התכונה הזו נתמכת במהדורות הבאות: Business Starter,‏ Business Standard,‏ Business Plus,‏ Enterprise Standard,‏ Enterprise Plus,‏ Education Fundamentals,‏ Education Standard,‏ Education Plus,‏ Essentials,‏ Enterprise Essentials,‏ Enterprise Essentials Plus,‏ Nonprofits,‏ G Suite Business. השוואה בין המהדורות

כאדמינים, אתם יכולים למחוק ולשחזר תיקיות אחסון שיתופי במסוף Admin ב-Google Workspace. יכול להיות שתצטרכו למחוק תיקיות באחסון השיתופי אם אתם צריכים לפנות נפח אחסון ואתם יודעים שאין יותר שימוש בתיקייה מסוימת, או אם יש בתיקייה תוכן שמפר את מדיניות הנתונים של הארגון. אם משתמש מחק בטעות אחסון שיתופי או את התוכן שלו, אתם יכולים לשחזר אותם.

מחיקת אחסון שיתופי

אם אתם לא אדמינים אבל יש לכם הרשאת ניהול באחסון שיתופי, עברו לכאן.

כדי למחוק אחסון שיתופי בלי לרוקן אותו או בלי שתהיה לכם גישה אליו, אתם יכולים להשתמש במסוף Admin.

  1. במסוף Google Admin, נכנסים לתפריט ואז אפליקציות ואז Google Workspace ואז Drive ו-Docs.

    כדי לעשות את זה, צריך הרשאות אדמין ל-Drive ו-Docs.

  2. לוחצים על ניהול של תיקיות אחסון שיתופי.
  3. מוצאים את תיקיות האחסון השיתופי שרוצים למחוק. אם יש לכם הרבה תיקיות אחסון שיתופי, אתם יכולים לסנן את הרשימה לפי שם התיקייה או מאפיינים אחרים.
  4. כדי למחוק תיקיית אחסון שיתופי אחת:
    1. מציבים את הסמן מעל האחסון השיתופי ולוחצים על סמל האפשרויות הנוספות ואז מחיקה.
    2. מסמנים את תיבת האישור ולוחצים על מחיקת האחסון השיתופי.
  5. כדי למחוק כמה תיקיות אחסון שיתופי:
    1. מסמנים את התיבה לצד כל אחד מהאחסונים השיתופיים שרוצים למחוק.
    2. למעלה, לוחצים על מחיקה.
    3. מסמנים את תיבת האישור ולוחצים על מחיקת תיקיות האחסון השיתופי.

תיקיות אחסון שיתופי שנמחקו נשארות גלויות ברשימת תיקיות האחסון השיתופי במסוף Admin למשך 30 יום אחרי המחיקה. הם מופיעים עם הסטטוס נמחק.

שחזור של אחסון שיתופי שנמחק או של קבצים שנמחקו מהאחסון השיתופי

כדי לשחזר קבצים מהאשפה של אחסון שיתופי, צריך לעבור לכאן.

אם תיקיית אחסון שיתופי נמחקה וצריך לשחזר אותה, אפשר לשחזר אותה באמצעות מסוף Admin אם היא נמחקה ב-25 הימים האחרונים. אתם יכולים גם להשתמש במסוף Admin כדי לשחזר קבצים שנמחקו מאחסון שיתופי.

לפני שמתחילים: אם משחזרים הרבה קבצים או תיקיות בו-זמנית, יכול להיות שייקח זמן מה לשחזר את כל הפריטים. אם מתחילים שחזור בזמן שמתבצע שחזור אחר, אחד מהם יבוטל.

  1. במסוף Google Admin, נכנסים לתפריט ואז אפליקציות ואז Google Workspace ואז Drive ו-Docs.

    כדי לעשות את זה, צריך הרשאות אדמין ל-Drive ו-Docs.

  2. לוחצים על ניהול של תיקיות אחסון שיתופי.
  3. (אופציונלי) לוחצים על הוספת מסנן, ובקטע סטטוס בוחרים באפשרות נמחקו.
  4. מצביעים על תיקיית אחסון שיתופי ולוחצים על הכפתור שחזור.
  5. עליך לבחור טווח תאריכים לשחזור הנתונים. אם אתם משחזרים תיקיית אחסון שיתופי ורוצים לשחזר את כל הקבצים שהיו בה כשהיא נמחקה, אתם צריכים לבחור את התאריך שבו היא נמחקה עד לתאריך הנוכחי.

    חשוב לדעת:

    • אם אתם והמשתמש שמחק את האחסון השיתופי נמצאים באזורי זמן שונים, מומלץ להביא בחשבון את ההבדל בין אזורי הזמן כשבוחרים טווח תאריכים. לדוגמה, אתם יכולים להוסיף יום נוסף לפני ואחרי טווח התאריכים כדי לוודא שלא תפספסו נתונים שאתם רוצים לשחזר.
    • אתם יכולים לשחזר רק פריטים שהוסרו מהאשפה של האחסון השיתופי ב-25 הימים האחרונים, גם אם יש לכם מדיניות שמירה ב-Google Vault. פרטים נוספים זמינים במאמר שמירת קבצים ב-Drive באמצעות Vault.
  6. לוחצים על שחזור נתונים.