Keep in- of uitschakelen voor gebruikers

Dit artikel is bestemd voor beheerders. Ga naar het Informatiecentrum voor hulp bij het beheren van je eigen bestanden.

Als beheerder bepaalt u wie Google Keep kan gebruiken in uw organisatie. Mensen voor wie Keep is ingeschakeld, kunnen het gebruiken om notities te maken, beheren en delen binnen uw organisatie.

Keep staat standaard aan voor alle nieuwe organisaties en voor organisaties die Drive gebruiken. U kunt er ook voor kiezen om nieuwe services meteen aan te zetten of eerst uit te laten staan.

Keep gebruiken in uw organisatie

Als u Keep uitzet

Niemand in uw organisatie kan Google Keep-notities maken, bekijken of openen.

Bepalen wie Keep kan gebruiken in uw organisatie

Voordat u begint: als u een service wilt aan- of uitzetten voor bepaalde gebruikers, plaatst u hun accounts in een organisatie-eenheid (om de toegang per afdeling in te stellen) of in een toegangsgroep (om gebruikers in een of meer afdelingen toegang te geven).
  1. Ga in de Google Beheerdersconsole naar Menu en dan Apps en dan Google Workspace en dan Keep.

    Hiervoor is het beheerdersrecht Service-instellingen vereist.

  2. Klik op Servicestatus.
  3. Als u een service voor iedereen in uw organisatie wilt aan- of uitzetten, klikt u op Aan voor iedereen of Uit voor iedereen. Klik dan op Opslaan.

  4. (Optioneel) Zo zet u service aan of uit voor een organisatie-eenheid:
    1. Selecteer links de organisatie-eenheid.
    2. Selecteer Aan of Uit om de servicestatus te wijzigen.
    3. Kies een van deze opties:
      • Als de servicestatus is ingesteld op Overgenomen en u de bijgewerkte instelling wilt behouden, zelfs als de instelling voor de bovenliggende organisatie-eenheid wordt gewijzigd, klik dan op Overschrijven.
      • Als de servicestatus is ingesteld op Overschreven, klikt u op Overnemen om de instelling hetzelfde te maken als die van de bovenliggende organisatie-eenheid, of op Opslaan om de nieuwe instelling te behouden, zelfs als de instelling van de bovenliggende organisatie-eenheid wordt gewijzigd.

        Meer informatie over de organisatiestructuur.

  5. (Optioneel) Als u een service wilt aanzetten voor een groep gebruikers binnen een organisatie-eenheid of in verschillende organisatie-eenheden, selecteert u een toegangsgroep. Ga voor meer informatie naar Toegang tot services aanpassen met toegangsgroepen.
  6. (Optioneel) Pas de Drive-instellingen aan die gerelateerd zijn aan Keep-opties.
Het kan tot 24 uur duren voordat wijzigingen zijn verwerkt, maar meestal gaat dit sneller. Meer informatie

Training voor gebruikers