Google Workspace Studio aan- of uitzetten voor je organisatie

Deze functie wordt ondersteund in de volgende versies: Business Starter, Business Standard, Business Plus, Enterprise Standard, Enterprise Plus, Education Fundamentals, Education Standard, Teaching and Learning-add-on en Education Plus. Ondersteunde add-ons voor deze functie: Google AI Pro for Education.

Gebruikers die zijn ingesteld als jonger dan 18 jaar, kunnen geen AI-functies gebruiken in Workspace Studio.

Als beheerder bepaalt u wie Google Workspace Studio kan gebruiken. Mensen voor wie Workspace Studio aanstaat, kunnen flows maken om taken in Workspace te automatiseren.

Als u Workspace Studio uitzet voor iemand, kan die persoon nog steeds berichten, agenda-uitnodigingen en updates voor gedeelde bestanden waarvan die de eigenaar is, krijgen via de flow van iemand anders. Maar actieve stromen waarvan ze de eigenaar zijn, worden onmiddellijk gestopt en ze hebben geen toegang meer tot de app.

Bepalen wie Workspace Studio kan gebruiken in uw organisatie

Voordat u begint: als u een service wilt aan- of uitzetten voor bepaalde gebruikers, plaatst u hun accounts in een organisatie-eenheid (om de toegang per afdeling in te stellen) of in een toegangsgroep (om gebruikers in een of meer afdelingen toegang te geven).
  1. Ga in de Google Beheerdersconsole naar Menu en dan Apps en dan Google Workspace en dan Workspace Studio.

    Hiervoor is het beheerdersrecht Service-instellingen vereist.

  2. Klik op Servicestatus.
  3. Als u een service voor iedereen in uw organisatie wilt aan- of uitzetten, klikt u op Aan voor iedereen of Uit voor iedereen. Klik dan op Opslaan.

  4. (Optioneel) Zo zet u service aan of uit voor een organisatie-eenheid:
    1. Selecteer links de organisatie-eenheid.
    2. Selecteer Aan of Uit om de servicestatus te wijzigen.
    3. Kies een van deze opties:
      • Als de servicestatus is ingesteld op Overgenomen en u de bijgewerkte instelling wilt behouden, zelfs als de instelling voor de bovenliggende organisatie-eenheid wordt gewijzigd, klik dan op Overschrijven.
      • Als de servicestatus is ingesteld op Overschreven, klikt u op Overnemen om de instelling hetzelfde te maken als die van de bovenliggende organisatie-eenheid, of op Opslaan om de nieuwe instelling te behouden, zelfs als de instelling van de bovenliggende organisatie-eenheid wordt gewijzigd.

        Meer informatie over de organisatiestructuur.

  5. (Optioneel) Als u een service wilt aanzetten voor een groep gebruikers binnen een organisatie-eenheid of in verschillende organisatie-eenheden, selecteert u een toegangsgroep. Ga voor meer informatie naar Toegang tot services aanpassen met toegangsgroepen.
Het kan tot 24 uur duren voordat wijzigingen zijn verwerkt, maar meestal gaat dit sneller. Meer informatie