Formulieren aan- of uitzetten voor gebruikers

Dit artikel is bedoeld voor beheerders. Ga naar het Informatiecentrum voor hulp bij het beheren van uw eigen bestanden.

Als u beheerder bent van Google-accounts, kunt u bepalen welke mensen Google Formulieren kunnen gebruiken in hun account.

Gebruikers voor wie Formulieren aanstaat, kunnen formulieren maken en bewerken en formulieren invullen. Formulieren staat standaard aan voor alle nieuwe organisaties en voor organisaties die Drive gebruiken.

Formulieren gebruiken in uw organisatie

Als u Formulieren wilt aanzetten, moet Google Drive ook aanstaan. Ga naar Drive aan- of uitzetten voor gebruikers voor de stappen.

Als u Formulieren uitzet

Als u Formulieren uitzet, kunnen gebruikers in uw organisatie geen formulieren openen of invullen. Ze krijgen een foutmelding als ze een formulier of de tool Formulieren proberen te openen.

Bepalen wie Formulieren kan gebruiken in uw organisatie

Voordat u begint: als u een service wilt aan- of uitzetten voor bepaalde gebruikers, plaatst u hun accounts in een organisatie-eenheid (om de toegang per afdeling in te stellen) of in een toegangsgroep (om gebruikers in een of meer afdelingen toegang te geven).
  1. Ga in de Google Beheerdersconsole naar Menu en dan Apps en dan Google Workspace en dan Drive en Documenten en dan Google Formulieren.

    Hiervoor is het beheerdersrecht Drive en Documenten vereist.

  2. Als u de service wilt aan- of uitzetten voor iedereen in uw organisatie, klikt u op Aan of Uit. Klik dan op Opslaan.
  3. (Optioneel) Zo zet u een service aan of uit voor een organisatie-eenheid:
    1. Selecteer links de organisatie-eenheid.
    2. Selecteer Aan of Uit om de servicestatus te wijzigen.
    3. Kies een van deze opties:
      • Als de servicestatus is ingesteld op Overgenomen en u de bijgewerkte instelling wilt behouden, zelfs als de instelling voor de bovenliggende organisatie-eenheid wijzigt, klikt u op Overschrijven.
      • Als de servicestatus is ingesteld op Overschreven, klikt u op Overnemen om de instelling hetzelfde te maken als de instelling voor de bovenliggende organisatie-eenheid, of op Opslaan om de nieuwe instelling te behouden, zelfs als de instelling voor de bovenliggende organisatie-eenheid wijzigt.

        Meer informatie over de organisatiestructuur.

  4. (Optioneel) Als u een service wilt aanzetten voor een groep gebruikers binnen een organisatie-eenheid of in verschillende organisatie-eenheden, selecteert u een toegangsgroep. Ga voor meer informatie naar Toegang tot services aanpassen met toegangsgroepen.
Het kan tot 24 uur duren voordat wijzigingen zijn verwerkt, maar meestal gaat dit sneller. Meer informatie

Training voor eindgebruikers