Mensen toestaan vaardigheden extern te delen

Deze functie wordt ondersteund in de volgende versies: Business Starter, Business Standard, Business Plus, Enterprise Standard, Enterprise Plus en Google AI Pro for Education. Versies vergelijken

Opmerking: Vaardigheden zijn alleen beschikbaar voor klanten die zijn ingeschreven voor het bètaprogramma van Gemini.

Als beheerder kunt u bepalen of mensen in uw organisatie vaardigheden die ze in Google Workspace Studio maken, kunnen delen met mensen buiten uw organisatie. Als iemand een vaardigheid deelt via een link, krijgt de persoon met de link een kopie met de instellingen van de eigenaar, zoals de tekst die die heeft ingevoerd, e-mailadressen en links naar bestanden in Drive. Delen verandert niets aan de toegangsrechten voor items zoals agenda's, bestanden en vergaderingen.

Gebruikers die zijn ingesteld als jonger dan 18 jaar, kunnen geen AI-functies gebruiken in Workspace Studio. Dit omvat het maken en delen van vaardigheden.

Instellingen voor het delen van vaardigheden wijzigen

  1. Ga in de Google Beheerdersconsole naar Menu en dan Apps en dan Google Workspace en dan Workspace Studio.

    Hiervoor is het beheerdersrecht Service-instellingen vereist.

  2. Klik op Vaardigheden > Delen buiten je domein.
  3. (Optioneel) Als je de instelling wilt toepassen op een afdeling of team, selecteer je aan de zijkant een organisatie-eenheid.
  4. Kies een optie.
  5. Klik op Opslaan. U kunt ook op Overschrijven klikken voor een organisatie-eenheid.

    Als u de overgenomen waarde later wilt herstellen, klikt u op Overnemen.

Het kan tot 24 uur duren voordat wijzigingen zijn verwerkt, maar meestal gaat dit sneller. Meer informatie