Een delta-import uitvoeren voor Exchange Online

Deze functie wordt ondersteund in de volgende versies: Business Starter, Business Standard, Business Plus, Enterprise Standard, Enterprise Plus, Education Fundamentals, Education Standard, Education Plus, Essentials Starter, Essentials, Enterprise Essentials, Enterprise Essentials Plus, Nonprofits, G Suite Basic en G Suite Business. Versies vergelijken

Nadat u de gegevens heeft geïmporteerd, kunt u nieuwe en geüpdatete Microsoft Exchange Online-gegevens verplaatsen naar uw Google Workspace-account. Voer een delta-import uit om de nieuwe content over te zetten.

Over delta-imports voor Exchange Online

  • Als er wijzigingen zijn in eerder geïmporteerde Exchange Online-gebruikers, zoals wijzigingen in e-mailgegevens, e-mailberichten, agendagegevens, contactgegevens of rechten, herkent een delta-import de wijzigingen en worden de bestanden of mappen geüpdatet met de nieuwe informatie. Niet-gewijzigde items worden overgeslagen.
  • Als een eerder geïmporteerde gebruiker in Exchange Online wordt verwijderd voordat u een delta-import uitvoert, wordt het item niet verwijderd in Workspace.
  • We kunnen niet garanderen dat rechten exact worden geïmporteerd en dit kan vertraging oplopen. Verplaats geen gegevens tijdens of tussen gegevensimports, zodat de rechten correct worden overgezet. Controleer de rechten in uw Workspace-account en controleer het rapport over gegevensimport op ontbrekende of mislukte rechten.
  • Als u een nieuwe Exchange Online-gebruiker toewijst aan een bestaande Workspace-gebruiker, worden met delta-import alle mappen en berichten uit hun Exchange Online-account gekopieerd naar hun Workspace-account.
  • Als u een bestaande Exchange Online-gebruiker toewijst aan een nieuwe Workspace-gebruiker, worden met delta-import alleen berichten gekopieerd die sinds de laatste import zijn gemaakt of aangepast.
  • Bij een delta-import worden geen gegevens verwijderd die u naar Workspace heeft geïmporteerd. Als u een eerder geïmporteerde gebruiker verwijdert uit de lijst met toegewezen gebruikers en daarna een delta-import uitvoert, blijven de geïmporteerde gegevens van de gebruiker in Workspace staan.
  • Bij een delta-import worden gewijzigde Outlook-conceptmails toegevoegd als nieuwe Gmail-conceptberichten. Het oorspronkelijke concept wordt niet geüpdatet.
  • Als een eerder geïmporteerd bericht in Exchange Online wordt verplaatst van MapA naar MapB voordat u een delta-import uitvoert, wordt het bericht tijdens de delta-import verplaatst van het Gmail-label MapA naar het label MapB.
  • Als u de naam van een eerder geïmporteerde map wijzigt van MapA in MapB voordat u een delta-import uitvoert, wordt de naam van het overeenkomende label in Gmail gewijzigd in MapB.
  • Als u de naam van een eerder geïmporteerde agenda wijzigt van AgendaA in AgendaB voordat u een delta-import uitvoert, wordt de naam van de overeenkomende agenda in Google Agenda gewijzigd in AgendaB.
  • Als u een eerder geïmporteerde afspraak van AgendaA naar AgendaB verplaatst voordat u een delta-import uitvoert, wordt er een nieuwe afspraak gemaakt in AgendaB in Google Agenda. De eerdere afspraak in AgendaA wordt niet verwijderd.
  • Wijzigingen in een Exchange Online-afspraak worden na een delta-import ook doorgevoerd in Google Agenda.
  • Als Geweigerde afspraken opslaan uitstaat in Outlook en:
    • Als een gebruiker een eerder geïmporteerde afspraak weigert, wordt de geweigerde status niet geïmporteerd.
    • Een gebruiker weigert één instantie van een terugkerende afspraak. De afspraak wordt tijdens de import gemarkeerd als geannuleerd. Als de oorspronkelijke organisator de reeks daarna opnieuw plant, wordt de geüpdatete reeks niet gesynchroniseerd voor de gebruiker tijdens een volgende import.
  • Met een delta-import worden contacten en labels geüpdatet, maar niet gedupliceerd. Als je een import afsluit en daarna een nieuwe import uitvoert, worden contacten gedupliceerd.

Opmerking: Voer geen delta-import uit als u het e-mailadres van de bestemming of het e-mailadres van het doelaccount (Doel-GUser) van een gebruiker wijzigt nadat u een delta-import heeft uitgevoerd. De delta-import herkent het geüpdatete e-mailadres niet. Voer in plaats daarvan de volledige migratie opnieuw uit (alleen voor geavanceerde gegevensimport) of sluit de afgeronde gegevensimport en maak een nieuwe.

Een deltamigratie uitvoeren

  1. Ga in de Google Beheerdersconsole naar Menu en dan Gegevens en dan Gegevens importeren en exporteren en dan Gegevens importeren.

    U moet zijn ingelogd als hoofdbeheerder om deze taak te kunnen uitvoeren.

  2. Klik op Delta-import uitvoeren.

Als de import is afgerond, krijgt u een e-mail met importstatistieken. Eventuele rapporten zijn bijgevoegd.