Vraag het Gemini is binnenkort beschikbaar in Google Meet voor bepaalde Google Workspace-klanten. De functie biedt geavanceerde mogelijkheden om vergaderingen te verbeteren. U kunt Vraag het Gemini gebruiken voor het volgende:
- Lopende gesprekken samenvatten en begrijpen, of een samenvatting krijgen van wat iemand heeft gezegd.
- Snel op de hoogte zijn van wat u heeft gemist of als u te laat deelnam (alleen als Notuleer voor mij aanstond).
- Snel inzicht krijgen in de belangrijkste conclusies, beslissingen en actiepunten om de volgende stappen na de vergadering te bepalen.
- Realtime antwoorden krijgen over vergadercontent door gewoon een vraag te stellen.
Vraag het Gemini is ontwikkeld met privacy als prioriteit:
- Gesprekken zijn alleen zichtbaar voor de gebruiker en gegevens worden niet bewaard nadat de vergadering is beëindigd.
- Vraag het Gemini maakt geen opname en slaat geen gebruikersinvoer of vergaderingsgegevens op nadat de vergadering is beëindigd.
- Gemini kan ook verwijzen naar de agenda-afspraak van de vergadering, wie er heeft deelgenomen, bestanden en e-mails waartoe u toegang heeft in Workspace en content van Google Zoeken en openbare websites om reacties te maken.
- Vraag het Gemini is niet bedoeld om transcripten te genereren. Gebruik hiervoor de functie Transcripten.
- Gemini in Workspace kan fouten maken, ook in informatie over mensen. Controleer de uitvoer altijd.
Vraag het Gemini aan- of uitzetten
Voordat u begint: Raadpleeg indien nodig informatie over hoe u de instelling toepast op een afdeling of groep.
-
Ga in de Google Beheerdersconsole naar Menu
Apps
Google Workspace
Google Meet.
Hiervoor heeft u het beheerdersrecht Google Meet nodig.
-
(Optioneel) Als u wilt dat de instelling alleen geldt voor bepaalde gebruikers, selecteert u een organisatie-eenheid (vaak gebruikt voor afdelingen) of een configuratiegroep (geavanceerd).
Groepsinstellingen overschrijven instellingen voor organisatie-eenheden. Meer informatie
- Klik op Gemini-instellingen en selecteer een optie.
-
Klik op Opslaan. U kunt ook op Overschrijven klikken voor een organisatie-eenheid.
Als u de overgenomen waarde later wilt herstellen, klikt u op Overnemen (of Niet ingesteld voor een groep).
Het kan tot 24 uur duren voordat wijzigingen zijn verwerkt, maar meestal gaat dit sneller. Meer informatie