Gesprekken delen in Gemini Apps aan- of uitzetten

Als beheerder bepaalt u of uw gebruikers hun Gemini-gesprekken kunnen delen met anderen, zowel buiten als binnen uw organisatie. Als je het delen van gesprekken aanzet, kunnen gebruikers chats, Canvassen en gegenereerde media delen vanuit de Gemini-app.

Als een gebruiker een gesprek deelt, wordt het gedeeld als een momentopname van het gesprek tot dat moment. Als de ontvanger ervoor kiest het gesprek voort te zetten, worden de wijzigingen niet weergegeven in het gesprek van de eigenaar.

Het gebruik van openbare links om gesprekken te delen staat standaard uit. Als je deze functie aanzet en gesprekken worden gedeeld, kan iedereen met de link het gesprek lezen, ook als de link niet rechtstreeks met hen is gedeeld.

Als u deze instelling later uitzet, kunnen gebruikers geen links naar gesprekken meer delen. Eerder gedeelde links blijven wel toegankelijk totdat ze worden verwijderd uit de Gemini-app. Ga naar Je gesprekken delen vanuit Gemini Apps voor meer informatie.

Drive gebruiken om gesprekken te delen

Drive gebruiken om gesprekken te delen staat standaard aan. Uw instellingen voor delen in Drive gelden voor alle gesprekken die worden gedeeld vanuit de Gemini-app. Als u extern delen bijvoorbeeld uitzet in Drive, kunnen gebruikers geen gesprekken delen met mensen buiten uw organisatie.

Gesprekken delen aan- of uitzetten

  1. Ga in de Google Beheerdersconsole naar Menu en dan Generatieve AI en dan Gemini-app.

    Hiervoor is het beheerdersrecht Gemini-instellingen vereist.

  2. Klik op Delen.
  3. Scroll naar Gesprekken delen en selecteer:

    • Gesprek delen via link toestaan. Gebruikers kunnen openbaar toegankelijke links naar hun gesprekken sturen. Iedereen met de link kan het gesprek bekijken.
    • Gesprekken delen via Drive toestaan. Gesprekken worden gedeeld via Google Drive. Alleen gebruikers die zijn ingelogd op hun Google-account, kunnen ze openen. De Drive-instellingen voor delen van je organisatie gelden voor alle gesprekken.
  4. (Optioneel) Als u wilt dat de instelling alleen geldt voor bepaalde gebruikers, selecteert u een organisatie-eenheid (vaak gebruikt voor afdelingen) of een configuratiegroep (geavanceerd).

    Groepsinstellingen overschrijven instellingen voor organisatie-eenheden. Meer informatie

  5. Klik op Opslaan.

Het kan tot 24 uur duren voordat wijzigingen zijn verwerkt, maar meestal gaat dit sneller. Meer informatie