U kunt een standaardproject instellen voor content die is gemaakt door gebruikers met een Data Studio Pro-licentie. Als u een standaardproject instelt, kunnen deze gebruikers alleen content maken in hun Data Studio Pro-sandbox of in een team workspace.
De invloed van een standaardproject op gebruikerscontent
Alle Data Studio Pro-gebruikers in de geselecteerde groep of organisatie-eenheid die tot het standaard Data Studio Pro-project behoren, hebben Eigendom van mij niet meer als beschikbare locatie in de navigatie van Data Studio Pro. Alle content die voorheen eigendom was van deze gebruikers, wordt verplaatst naar hun persoonlijke sandboxlocatie onder het standaardproject.
Voor nieuwe gebruikers aan wie een Data Studio Pro-licentie is toegewezen die aan het standaardproject is gekoppeld, wordt de content verplaatst naar hun persoonlijke sandboxlocatie onder het standaardproject. Het kan 48 uur duren voordat bestaande content van de locatie Eigendom van mij van een gebruiker naar het standaard Data Studio Pro-project is verplaatst.
Content wordt niet verplaatst als deze hoort bij gebruikers in uw organisatie die geen Data Studio Pro-licentie hebben of die een Data Studio Pro-licentie hebben maar aan een ander Google Cloud-project zijn gekoppeld. Deze gebruikers kunnen nog steeds content maken op de locatie Eigendom van mij.
Een standaardproject instellen voor Data Studio Pro-content
-
Ga in de Google Beheerdersconsole naar Menu
Apps
Aanvullende Google-services
Data Studio.
Hiervoor is het beheerdersrecht Data Studio vereist.
- (Optioneel) Selecteer links de Google-groep of organisatie-eenheid waarop u deze instelling wilt toepassen.
- Klik op Data Studio Pro.
- Voer voor Standaard Pro-project de ID in van het Google Cloud-project dat u als standaardlocatie voor Data Studio Pro-content wilt gebruiken.
- Klik op Opslaan.
Het standaardproject wijzigen
U kunt het standaard Data Studio Pro-project van uw organisatie op elk moment wijzigen. Volg de stappen in Een standaardproject instellen voor Data Studio Pro-content (eerder op deze pagina) en voer de ID van het nieuwe project in stap 5 in.
Als u het standaardproject wijzigt, wordt bestaande content in het vorige standaardproject niet naar het nieuwe standaardproject verplaatst. Gebruikers kunnen hun content handmatig naar het nieuwe standaardproject verplaatsen als ze een Data Studio Pro-licentie hebben die aan dat project is gekoppeld.