Kullanıcıların becerilerini kuruluş dışında paylaşmasına izin verme

Bu özelliğin desteklendiği sürümler: Business Starter, Business Standard ve Business Plus; Enterprise Standard ve Enterprise Plus; Google AI Pro for Education. Sürümünüzü karşılaştırın.

Not: Beceriler yalnızca Gemini Beta programına kayıtlı müşteriler tarafından kullanılabilir.

Yönetici olarak, kuruluşunuzdaki kullanıcıların Google Workspace Studio'da oluşturdukları becerileri kuruluşunuz dışındaki kişilerle paylaşıp paylaşamayacağını kontrol edebilirsiniz. Bir kullanıcı, bağlantı aracılığıyla bir beceri paylaştığında bağlantıya sahip olan kullanıcı, sahibinin kurulumunu (ör. girilen metinler, e-posta adresleri ve Drive'daki dosyalara yönelik bağlantılar) içeren bir kopya alır. Paylaşım, takvimler, dosyalar ve toplantılar gibi öğelerin erişim izinlerini değiştirmez.

18 yaşından küçük olarak tanımlanan kullanıcılar Workspace Studio'da yapay zeka özelliklerini kullanamaz. Buna beceri oluşturma ve paylaşma da dahildir.

Beceri paylaşım ayarlarını değiştirme

  1. Google Yönetici Konsolu'nda Menü ardından Uygulamalar ardından Google Workspace ardından Workspace Studio'ya gidin.

    Hizmet Ayarları yönetici ayrıcalığına sahip olmayı gerektirir.

  2. Beceriler > Alanınız dışında paylaşma'yı tıklayın.
  3. (İsteğe bağlı) Ayarı bir bölüme veya ekibe uygulamak için yan tarafta bir kuruluş birimi seçin.
  4. İşlem seçin.
  5. Kaydet'i tıklayın. Alternatif olarak, istediğiniz kuruluş birimi için Geçersiz kıl'ı tıklayabilirsiniz.

    Devralınan değeri daha sonra geri yüklemek için Devral'ı tıklayın.

Değişikliklerin geçerlilik kazanması 24 saati bulabilir ancak genellikle daha kısa sürer. Daha fazla bilgi edinin.